• Insecten eten. We zien steeds vaker op beurzen, dat hiermee geëxperimenteerd wordt. In Milaan showden de Engelse Royal College of Art en de Imperial College London een nieuwe lijn sushi gemaakt van insecten: Ento. Zij willen mensen langzaam laten wennen aan het eten hiervan, omdat insecten eigenlijk een heel gezonde en duurzame vleesvervanger zouden kunnen vormen in de toekomst. Een insect is in een paar maanden tijd klaar met groeien, en bevat veel proteïnen en weinig vet.


    Het grappige is, dat 80% van de wereldbevolking al insecten eet. Ook wij, al weten we dat vaak niet. In veel levensmiddelen, bijvoorbeeld in pindakaas, of in tomatenpuree, worden vaak al vermalen insecten verwerkt.

    De Ento lijn is, zoals je ziet op de foto's, prachtig om te zien, en zou niet misstaan op een tafel vol met sushi. Dus horen jullie de krekels al zingen? Zitten jullie over een paar jaar misschien ook aan een kersttafel vol met krekel-sushi?

    Meer inspiratie rond het eten van insecten vind je op ons pinboard op pinterest: insecten
  • Prachtige camel, papier, karton, wol en tweed-tinten spelen de hoofdrol in onze Camelicious kerst trend voor Winter 2013. (Bij ons lopen de seizoenen door elkaar; kerst 2012 moet nog beginnen, ons trendboek voor 2013 is alweer bijna een jaar oud, en we zijn op dit moment erg druk met het Co-okBook voor winter en kerst 2014|15) Op Pinterest zie je al beelden langskomen die wijzen in deze richting: veel toon-in-toon materialen worden opgefrist met een heftig accent in roze, neonroze of geel.


    In deze sfeer worden materialen gebruikt, zonder te kijken of ze heel duur zijn of niet. Het maakt niet uit of het om luxe wol, leer of tweed gaat, of over eenvoudige katoenen stoffen, papier en karton. Producten hebben absoluut klasse, juist door het weglaten van overbodige decoratie of vormgeving. Het monotone kleurbeeld; een mix van camel, zand en bruintinten, versterkt dit. Op deze manier wordt een stijlvol, bijna klassiek beeld gecreëerd, met een kleurkick in geel, roze of neon. Daardoor wordt dit thema verrassend fris en eigentijds; Camelicious!


    Hier kun je veel uni materialen toepassen. Kies daarbij voor dessins die grafisch en krachtig zijn, met af en toe een knipoog naar retro.

    Ongebleekt papier, karton of craft-papier in vele camel en natureltinten, krijgen een moderne touch door er felle accenten aan toe te voegen. Een spannend thema voor verpakkingen en cadeaupapier, vooral in combinatie met stempels en maskingtape.



    Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: Camelicious

  • Plooien en vouwen vraagt om aandacht, om concentratie op je handelingen. Het grappige is, dat dit type vormgeving aansluit op de huidige tijdgeest. Veel mensen maken nu hele bewuste keuzes, en richten zich daar helemaal op. Dat kan gelden voor je leven, maar ook voor je huis, of voor je garderobe. Het trendthema Focus, dat twee jaar geleden in het Co-okBook voor winter 2012 stond, begon met de volgende tekst:

    “Weten wat je wilt. En daar dan helemaal voor gaan. Er is een groep mensen die heel goed weet wat ze willen. Die een stappenplan in hun hoofd hebben, voor hun leven en voor hun carrière. Zij komen vaak heel ver in het bereiken van hun wensen en doelen. Want als je focust, dan bundel je al je energie in een bepaalde richting. In je leven, je werk maar ook in je huis. Keuzes maken is niet altijd makkelijk, maar als je het doet, ben je vaak erg tevreden met het uiteindelijke resultaat.“

    In deze trend draait het juist om dat ene, met zorg uitgezochte meubel of kunstwerk. Waar met liefde voor gespaard is, waar je misschien wel jaren op hebt moeten wachten. In een mooie, lichte ruimte komt het perfect uit de verf. De nadruk ligt op technieken zoals vouwen, plooien, stansen en inknippen. Je geniet van elk detail, van de belijning, de finish, en je weet: het was de moeite waard om hierop te focussen.

    We zijn benieuwd: waar zou jij voor willen sparen, op willen wachten? Kortom, waarop focus jij?

    Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: Focus

  • Met ons trendboek richten we ons voornamelijk op de trends voor interieur accessoires. Daarmee maak je immers een interieur vrij snel weer helemaal up-to-date. Maar zeker net zo belangrijk, vinden we het om te laten zien tegen welke achtergrond deze accessoires een plek zullen gaan krijgen. Het maakt heel veel verschil of dit een compleet witte ruimte, een ruige bakstenen muur, of een houten wand is.


    In onze kleurkaarten besteden we daarom ook altijd aandacht aan de basistinten, die in de ruimte zelf gebruikt worden. Of waar je de basisproducten in kunt uitvoeren, zodat ze wel mooi bij de trendproducten uit je collectie passen.

    Soms kun je dit ook omdraaien. Door basisproducten voor een bijzondere achtergrond te plaatsen, ogen deze nieuw en fris. In Londen fotografeerden we veel bijzondere muren. Bont beschilderd, bespoten met graffiti, of beplakt met duizenden plaatjes of foto's. Op dit moment kiezen veel producenten voor veilige, niet al te uitgesproken producten. Door ze dan te presenteren tegen een bijzondere achtergrond, ontstaat er toch een nieuw en fris geheel.

    Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: structuren
  • Deze wijk in Londen is de laatste jaren enorm in opkomst. Zoals dat vaak bij achterstandswijken gaat, is de komst van een aantal kunstenaars en creatievelingen de start van de opleving van de wijk. De oude pakhuizen en de licht vervallen, industriële stijl doen wel wat denken aan the Meatpacking district in New York. We vonden hier een aantal erg leuke, verrassende adressen!

    Story Deli
    Perfect lunchadres. Hier vind je de lekkerste pizza die je ooit geproefd hebt! Dunne, krokante bodem, pure, biologische ingrediënten, bijzondere, sfeervolle inrichting. 3 Red Church street.

    Pitfield
    Verrassend is deze winkel annex restaurant annex gallery. Hier vind je inspirerende, smaakvolle combinaties tussen nieuwe en vintage producten. 31-35 Pitfield Street


    Aesop
    Geuren kun je helaas niet overbrengen op een blog. Gelukkig zijn de verpakkingen van Aesop ook heel bijzonder: de geuren zitten in eenvoudige tubes en prachtige, glazen apothekers flessen. 5 Red Church Street

    Pizza East
    Nog een lekker pizza adres. Vooral het pand, een voormalig theepakhuis, is bijzonder. 56 Shoreditch High Street
    Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: Londen